Menu

Beweeg je werknemers tot meer bewegen!

13 april 2017  |  Nieuws

Uit onderzoek van ING blijkt dat ook dit jaar gezonde goede voornemens populair zijn.

De zon laat zich nu steeds vaker zien en de temperatuur stijgt ook weer beetje bij beetje. Reden genoeg om die goede voornemens nu echt eens uit te laten komen!

Afvallen en minder snoepen

Acht op de tien Nederlanders hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Daarvan geeft 28 procent aan dat ze meer willen bewegen. 25 procent wil afvallen, en 18 procent wil minder snoepen.

Tegelijk wil een kwart van de Nederlands zich juist minder druk gaan maken in 2017. Stoppen met roken (plek 14) en minderen met alcohol (plek 20) staan laag op de lijst. Wel valt op dat meer sparen voor het eerst de top-5 heeft gehaald van het onderzoek.

Lastiger dan gedacht

De top-5 was de afgelopen jaren steeds grofweg hetzelfde. Ook hebben mannen en vrouwen veelal dezelfde voornemens. Wel valt op dat mannen meer bewegen het belangrijkst vinden, terwijl voor vrouwen het afvallen zelf het belangrijkst is.

Voor de werkgever heeft dit uiteraard ook grote voordelen. Een goede gezondheid leidt tot minder ziekteverzuim en ongevallen, een verhoging van de productie, arbeidstevredenheid en motivatie en minder verloop van personeel.

Klik hier voor leuke health & sport gadgets!